Projektutvecklare inom vätgas och biogas Göteborg

Vätgas och biogasindustrin växer och vi behöver förstärka vårt team inom produktutveckling i Göteborg. Teamet ansvarar för affärs- och projektutvecklingen av förnybara gröna energigasprojekt i Sverige, Finland och Norge. Vi jobbar i en internationell kontext och söker nu dig som vill utvecklas med oss inom en framtidsbransch. 


Om rollen 

I rollen som projektutvecklare är du den centrala punkten för våra energigasprojekt. Du driver dina egna projekt och leder resurser inom funktionen för teknisk och kommersiell kompetens. Du kommer vara övergripande ansvarig för dina egna projekts helhet med arbeten inom markavtal, tillståndsprocesser, upphandling av utrustning, kommersiella affären med leverantörer, konsulter och köpare av gas fram till färdig affär. Rollen handlar mycket om att bygga goda relationer, förhandla och ta fullt ansvar för all kontakt med relevanta intressenter som markägare, myndigheter, projektpartner, leverantörer, konsulter, kommuner och lokalbefolkningen. 


Ansvarsområden 

  • Identifiera och utvärdera nya projekt för energigas
  • Ansvar för att driva egna projekt
  • Ansvar för projektbudget- och tidplan
  • Ansvar för beredning av beslutsunderlag för den interna beslutsprocessen
  • Representera Econ i branschsammanhang, konferenser och utbildningstillfällen
  • Omvärldsbevakning inom energigas


Om dig 

För att trivas och vara framgångsrik i den här fria, teamfokuserade och spännande tjänsten tror vi att du är kommunikativ, strukturerad, driven, har förmåga att växla mellan långsiktigt strategiskt arbete och dagligt operativt arbete, samt att du såklart delar vår passion för förnybar energigas. Du har erfarenhet av projektutveckling med eget ansvar, förmodligen från energigas, vindkraft, solkraft eller industrin. Dessutom bör du vara flexibel med personlig genomslagskraft och kommersiellt sinne.

Du vill vara med och arbeta aktivt för omställningen till ett hållbart samhälle. Du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet, samt talar och skriver obehindrat på engelska.


”Jag gillar att arbeta med förnybar energi och tycker att vår affärsmodell på Econ är mycket intressant. Jag tror att den kommer göra att vi kan ställa om till ett fossilfritt samhälle snabbare och enklare, vilket är vår framtidsvision.  Vi arbetar inom en väldigt aktuell och modern bransch. Vi är ett litet flexibelt team med gott om utrymmen för individen att ta plats och utvecklas. Det viktigaste är att alla trivs och därför försöker vi vara så lyhörda som möjligt för att skapa bra trivsel. Viktigt för denna tjänst är att man gillar utmaningar och motiveras av att vara med på vår framtidsresa.”

Morgan Larsson, CEO


Kontakt och ansökan

Vi samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-76 23 34, på Intenso Teknikrekrytering. Skicka in din ansökan här

Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. Välkommen med din ansökan! 


Om Econ

Econ är ett bolag som utvecklar, bygger, äger och driver projekt inom förnybar energi, med fokus på vätgas-, biogas- och energilagringsprojekt. Vi utvecklar projekt från ”greenfield” eller ”clean sheet design” vilket betyder att vi ordnar allt från mark, tillstånd, utredningar och rapporter som behövs för att kunna ta investeringsbeslut och bygga ett projekt.  Gemensamt med investerare utvecklar vi gasprojekt som vi bygger till våra kunder och därefter tar vi hand om drift och underhåll för anläggningarna åt kunden. Vi verkar i norra Europa med fokus på Sverige, Finland och Norge. Econ är privatägt och onoterat bolag.